Foto: Hanna Johansson Styling: Katatrina Bellman

Med smaker från Grekland

Grekisk kyckling med fetaost 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

1 frp gröna oliver, 70 g

1 frp fetaost, 180 g

2 dl vispgrädde

1 msk kinesisk soja

ca 600 g kycklinglårfilé

1 msk Kockens basilika

4 portioner ris/gryn

1 aubergine

2 msk olivolja

½ tråg rucola, 35 g

1 röd paprika

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Hacka 1 fp gröna oliver (70 g). Smula sönder ½ fp fetaost (90 g) i en skål och blanda med de hackade oliverna.

3. Kyckling: Vispa ihop 2 dl vispgrädde, ½ dl vatten och 1 msk kinesisk soja i en ugnsform. Vik ut ca 600 g kycklinglårfilé på en skärbräda och krydda kycklingen med 1 msk basilika, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Fördela fetaostblandningen i mitten av varje kycklinglårfilé. Rulla ihop filéerna och lägg dem med skarven nedåt i ugnsformen med sås. Stek i mitten av ugnen i 25 min.

4. Koka ris/gryn till 4 personer.

5. Skär 1 aubergine i 1 cm breda skivor. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek aubergineskivorna i två omgångar på medelhög värme 3-4 min/sida. Lägg aubergineskivorna på ett stort fat allteftersom de steks. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Skölj ½ tråg rucola (35 g). Skär 1 röd paprika i små tärningar. Smula ½ fp fetaost (90 g) över aubergineskivorna och fördela paprikan och rucolan ovanpå.

7. Servera kycklingen i såsen med riset/grynen och auberginesalladen.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: