Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till nyårsfesten

Gratinerade pilgrimsmusslor

0.33/5 (3)


Ingredienser

ca 4 portioner

ca 250 g pilgrimsmusslor/kammusslor
½ dl pankosmulor
30 g mjukt smör
1 st schalottenlök
1 ½ tsk Kockens vitlökspeppar
3 msk vitt torrt vin
2 msk hackad persilja
ca 1 msk pressad citronsaft
ca 4 msk majonnäs
rostat vitt bröd eller lantbröd

Tillagning

  1. Smula samman panko och smör lätt.
  2. Blanda hackad schalottenlök och de råa lätt tinade pilgrimsmusslorna med vitlökspeppar och vitt vin. Låt ligga en stund.
  3. Ta upp musslorna, lägg i en vid form och smula över pankosmöret. Sätt på grillen, 250° C och grilla 1-3 minuter tills pankosmöret blivit gyllenbrunt. Innertemperatur på musslorna ska vara ca 50° C.
  4. Pressa citronsaft över och strö på hackad persilja. Servera genast tillsammans med ett gott bröd och majonnäs.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan