Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med smakfulla tillbehör

Gräddkokta färsbiffar

0/5 (2)


Ingredienser

4 port.

Färsbiffar

500 g nötfärs

1-2 dl vatten, kallt

10 g salt

1 tsk Kockens köttfärskrydda

Kockens svartpeppar hel, från kvarn

2 dl vispgrädde

1 msk smör

2 tsk sherryvinäger

Dekoration

100 g champinjoner

100 g rökt sidfläsk, tärnat

50 g gröna ärtor

6 st pärllökar, skalade

Tillagning

Färsbiffar

Blanda färsen med salt och peppar under kraftig omrörning. Tillsätt lite vatten i taget och jobba till en smidig färs. Har du en maskin så använd den. Forma till 8 småbiffar och stek dem i smöret tills de får en fin färg.

Dekoration

Koka löken i saltat vatten tills den blir mjuk. Stek sidfläsk och svamp i smör tills det får fin färg. Lägg i lök, ärtor, biffar och grädde och låt det koka ihop några minuter. Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.

Servering

Servera gärna direkt ur stekpannan.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan