Glutenfri snickerspizza

Ingredienser

4 minipizzor

6 dl Lailas blå Mjölmix

2 tsk bakpulver

ca. 0,5 tsk salt

2,5 dl vatten

0,5 dl olja

Garnering

Jordnötssmör med kakao

Nötkola (se recept nedan)

Jordnötter

Nötkola

0,5 dl vegetabilisk grädde

2,5 msk jordnötssmör

4 tsk fibersirap

salt efter smak

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna till pizzadegen. Tillsätt vatten och olja och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i 4 delar och tryck ut dem med inoljade händer på oljade bakplåtspapper.
  3. Lägg chokladbitar längs kanten som du rullar in.
  4. Grädda pizzabottnarna på 250 grader ca 10-15 minuter.
  5. Toppa pizzan med jordnötssmör blandat med kakao, nötkola (se recept längre ner) och salta jordnötter.

Nötkola

  1. Koka upp ingredienserna till nötkolan och låt koka ca 0,5-1 minut, rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Låt svalna.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?