Recept av: @anna_winer

Glutenfri snickerspizza


Ingredienser

4 minipizzor

6 dl Lailas blå Mjölmix

2 tsk bakpulver

ca. 0,5 tsk salt

2,5 dl vatten

0,5 dl olja

Garnering

Jordnötssmör med kakao

Nötkola (se recept nedan)

Jordnötter

Nötkola

0,5 dl vegetabilisk grädde

2,5 msk jordnötssmör

4 tsk fibersirap

salt efter smak

Tillagning

  1. Blanda de torra ingredienserna till pizzadegen. Tillsätt vatten och olja och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i 4 delar och tryck ut dem med inoljade händer på oljade bakplåtspapper.
  3. Lägg chokladbitar längs kanten som du rullar in.
  4. Grädda pizzabottnarna på 250 grader ca 10-15 minuter.
  5. Toppa pizzan med jordnötssmör blandat med kakao, nötkola (se recept längre ner) och salta jordnötter.

Nötkola

  1. Koka upp ingredienserna till nötkolan och låt koka ca 0,5-1 minut, rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Låt svalna.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: