Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillade kycklingvingar

Gawaneh Mishwie


Ingredienser

4 port.

10 st kycklingvingar

2 dl turkisk yoghurt

1 msk tomatpuré

½ msk Kockens harissa

1 krm Kockens sju kryddor

1 tsk salt

Till servering

Pommes, sallad eller hummus och bröd

Tillagning

Blanda samman yoghurt med de övriga ingredienserna till marinaden. Lägg i ycklingvingarna, rör om och låt ligga i minst ett par timmar.

Ta upp vingarna och torka av överflödig marinad. Grilla eller stek dem i ugn 225-250 °C, ca 25 minuter eller tills köttsaften efter stick är utan rosa inslag.

Servera kycklingvingarna tillsammans med pommes, sallad eller som meze med hummus och bröd.

 

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: