Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ett måste i påsk

Fyllda små ägg med bacon

0/5 (2)


Ingredienser

8 st

1 paket 140 g knaperstekt bacon

8 ägg

3 msk grädde

ca 2 ½ krm salt

Kockens vitpeppar malen

2 msk smör

Garnering

ca 1 tsk Kockens dillfrön

krasse

Tillagning

1. Knäck äggen vid toppen och försök få den större halvan hel. Skölj skalen och sätt i en äggkartong/äggkoppar.

2. Vispa samman ägg, grädde och kryddor lätt. Smält halva mängden smör och häll i smeten och rör sakta, gärna med trägaffel, tills det börjar stelna men bara tills det blir krämigt.

3. Ta kastrullen från värmen, rör ner resterande smör. Fördela äggröran i äggskalen, garnera med stötta dillfrön och krasse. Servera knaperstekt bacon till en separat skål vid sidan om.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan