Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Fyllda små ägg med bacon

Ingredienser

8 st

1 paket 140 g knaperstekt bacon

8 ägg

3 msk grädde

ca 2 ½ krm salt

Kockens vitpeppar malen

2 msk smör

Garnering

ca 1 tsk Kockens dillfrön

krasse

Instruktioner

1. Knäck äggen vid toppen och försök få den större halvan hel. Skölj skalen och sätt i en äggkartong/äggkoppar.

2. Vispa samman ägg, grädde och kryddor lätt. Smält halva mängden smör och häll i smeten och rör sakta, gärna med trägaffel, tills det börjar stelna men bara tills det blir krämigt.

3. Ta kastrullen från värmen, rör ner resterande smör. Fördela äggröran i äggskalen, garnera med stötta dillfrön och krasse. Servera knaperstekt bacon till en separat skål vid sidan om.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?