Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Extra gott på sommaren

Fruktig fetaostsallad


Ingredienser

8 port.

200 g fetaost i tärningar

Marinad

1 ½ dl valfri olja

2 tsk Kockens harissa

½ tsk Kockens oregano

1-1 1/2 tsk Kockens rosépeppar

Sallad

½ mindre vattenmelon

½ valfri melon, t ex Galia

1 påse blandsallad

½ huvud isbergsallad eller krispsallad

 

Tillagning

Låt fetaosten rinna av och krossa rosépepparn. Varva ost med kryddor i en burk och täck med olja. Görs med fördel dagen innan för att få mer smak. Dela melonerna, ta bort kärnor och skär i mindre bitar. Skär isbergssalladen i grova bitar och blanda med övriga ingredienser och lägg upp på ett stort fat. Toppa med fetaost och ringla lite av kryddoljan över.

Tips! Kan kompletteras med tunt skivad rödlök.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan