Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Fruktig fetaostsallad

Ingredienser

8 port.

200 g fetaost i tärningar

Marinad

1 ½ dl valfri olja

2 tsk Kockens harissa

½ tsk Kockens oregano

1-1 1/2 tsk Kockens rosépeppar

Sallad

½ mindre vattenmelon

½ valfri melon, t ex Galia

1 påse blandsallad

½ huvud isbergsallad eller krispsallad

 

Instruktioner

Låt fetaosten rinna av och krossa rosépepparn. Varva ost med kryddor i en burk och täck med olja. Görs med fördel dagen innan för att få mer smak. Dela melonerna, ta bort kärnor och skär i mindre bitar. Skär isbergssalladen i grova bitar och blanda med övriga ingredienser och lägg upp på ett stort fat. Toppa med fetaost och ringla lite av kryddoljan över.

Tips! Kan kompletteras med tunt skivad rödlök.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?