Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med ingefära och brynt smör

Frasiga bondkakor


Ingredienser

200 g smör, rumstempererat

3 dl råsocker

2 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens hjorthornssalt

4 dl vetemjöl

Tillagning

1. Bryn 100 g smör, koka upp smöret under omrörning tills det blir mörkbrunt och doftar nötigt. Låt svalna.

2. Vispa samman 100 g av smöret med sockret fluffigt. Vänd ned det brynta smöret. Sikta i de torra ingredienserna . Blanda ihop till en deg.

3. Dela degen i fyra bitar, av varje bit bör du få ut 12 bitar. Rulla till små bollar, lägg på en plåt  och baka i 150 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.

Smaken varieras med rivet apelsinskal, citronskal eller vanilj.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan