Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till buffén

Försommarens primörer


Ingredienser

8 port.

olja

1-1,5 kg färskpotatis

1 knippe färska morötter

2 knippen mindre färsk gul lök

ca 4 st Carli paprikor, ljusgröna

1 msk Kockens örter provençal

1 -2 tsk Kockens vitlökspeppar

 

Garnering:

2 polkabetor

Tillagning

1. Skrubba potatis och morötter. Ansa paprikorna. Dela dem i mindre bitar och löken i klyftor.

2. Lägg allt utom paprikan på en bakpapperstäckt plåt, ringla över olja och blanda lätt. Strö salt och kryddor över, blanda och stek i 225 grader i 25 -30 min, men inte längre än att de har kvar sin spänstighet. När det återstår ca 10 minuter i ugnen läggs paprikan på.

3. Skala polkabetorna och skär av en skiva. Hyvla tunna skivor med en osthyvel eller mandolin. Blanda de krispiga skivorna i de ljumma primörerna.

4. Serveras till exempelvis kryddig kyckling, eller annat valfritt grillat, fisk eller kött.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan