Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Extra kryddad

Helgrillad fläskfilé


Ingredienser

6 port.

ca 900 g fläskfilé

olja till pensling

Rubbing

2 msk valfri Kockens grillkrydda

1 msk salt

3 msk Kockens chili Ancho

2 msk Kockens paprikapulver

1 msk Kockens vitlökspeppar

1 tsk Kockens spiskummin

1 msk Kockens oregano

Tillagning

1. Låt fläskfilén bli rumstempererad. Pensla med olja.

2. Blanda samman ingredienserna till rubbingen. Gnid in så pass mycket att det täcker fläskfiléns yta. Låt ligga och dra åt sig ett par minuter. Spara resterande rubbing i en burk med åtsittande lock. Förvaras mörkt och svalt.

3. Grilla på lagom glödad bädd tills filén är genomstekt, innertemperatur ca 68 °C. Låt den vila inlindad i bakplåtspapper i ca 15 minuter innan den skivas upp

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Original:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: