Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till buffén

Flarn med sparris & pinjenötter


Ingredienser

8 port.

1 rulle kyld smördeg ca 250 g

ägg till pensling

2 dl crème fraîche

3/4- 1 msk Kockens Citronpeppar

100 g riven västerbottenost eller liknande

ca 3 msk rostade pinjenötter

1 knippe grön sparris

Tillagning

1. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och vik upp kanterna något.

2. Blanda samman crème fraîche med Kockens citronpeppar.

3. Pensla med uppvispat ägg och bred på crème fraîche och fördela osten över. Lämna en bar kant runt om.

4. Grädda i 225 C i 20-25 minuter eller tills den har fått fin färg och puffat upp.

5. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de får lite färg. Obs! passa noga så de inte bränns!

6. Ansa sparrisen och dela på längden till tunna stjälkar. Fördela sparrisen och de rostade pinjenötterna på smördegen.

7. Servera genast.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan