Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Favorit på grillen

Flankstek med chimichurri

0/5 (4)


Ingredienser

5-6 portioner

1 flankstek ca 1 kg

Chimichurri

ca 1 dl valfri olja, t ex rapsolja

1 tsk Kockens vitlökspeppar

2 krm Kockens spiskummin

1 tsk Kockens oregano

1 tsk Kockens timjan

1 fint riven vitlöksklyfta

1 knippe fint hackad persilja

ca 2 msk fint hackad röd paprika

saft och fint rivet skal från 1 citron

Tillagning

1. Blanda samman chimichurrin. Låt den gärna stå och mogna några timmar i kylen.

2. Låt flanksteken bli rumstempererad.

3. Strö över lite salt och peppar. Grilla flanksteken ca 5-6 minuter på varje sida till en innertemperatur på ca 58 °C. Pensla på chimichurrin mot slutet av grillningen. Det är viktigt att köttbiten får vila inlindad i folie ca 5-8 minuter innan den ska trancheras. Häll gärna på lite extra chimichurri i foliepaketet så det blir extra marinerat. Tänk på att skära köttet tvärs över muskelfibrerna för att få ett mört kött!

4. Servera tillsammans med en sallad, potatis- eller pastasallad.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan