Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Fisksoppa med lax och räkor

Ingredienser

ca 4 portioner

1 purjolök

1 gul paprika

smör/olja till stekning

salt & Kockens svartpeppar grovmalen

ca 8 dl fiskbuljong av fond eller tärning

1 tsk Kockens dragon eller timjan

1 krm Kockens chilipeppar

1 tsk  Kockens örter Provençal

1 tsk Kockens vitlökspeppar

ca 2 dl torrt enklare vitt vin (kan ersättas med fiskbuljong)

1-2 dl kokbar grädde

500 g fisk t ex torsk/lax 50/50

100 g skalade räkor

6-8 romantica tomater i tärningar

Instruktioner

  1. Strimla purjolöken och tärna paprikan. Fräs grönsakerna i smör/olja i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt buljong och kryddor. Låt alltsammans puttra ihop ca 10 minuter.
  2. Häll i vinet och grädden. Låt soppan sjuda upp och tillsätt fisken skuren i tärningar. Låt puttra på svag värme under lock tills all fisk är knappt klar utan att röra för mycket. Lägg i räkor, det mesta av tomattärningarna och låt allt bli varmt.
  3. Toppa soppan med resterande tomattärningar och hackat kryddgrönt. Servera bröd och smör till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?