Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Mild & värmande

Fiskgryta med saffran 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

1 påse, 300 g fryst lax/torsk i tärningar eller färsk som man skär i mindre bitar själv.
500 g räkor med skal
smör till stekning
1 hackad rödlök
1 gul paprika
1 mindre fänkål
1 förpackning 0,5 g  Kockens saffran
salt
1 tsk Kockens vitlökspeppar
1 tsk Kockens citronpeppar
3-4 dl fiskbuljong  av fond el. tärning
2 dl vitt torrt vin
100 g haricots verts
2 dl crème fraîche

Tillagning

  1. Skala räkorna. Fräs rödlök, tunt skivad fänkål och paprika i mindre bitar i smör. Tillsätt saffran och kryddor. Häll över buljong och vitt vin. Låt alltsammans sjuda upp och puttra samman i ett par minuter.
  2. Lägg i halvtinad fisk och haricots verts och rör om försiktigt om, låt det puttra samman ytterligare i någon minut till fisken är knappt klar. Vänd ner crème fraîche, räkor och låt det sjuda upp. Smaka av med ev. mer salt, kryddor, fint rivet skal och saft från citron.
  3. Servera kokt pressad potatis till.
Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: