Foto: Hanna Johansson

Fajitas på nytt sätt

Fiskfajitas med pepparrot


Ingredienser

4 port.

ca 600 g sejfilé

1 röd paprika

½ gurka

1 tråga alfalfagroddar

1 vitlöksklyfta

1 tsk Kockens chilipulver

½ msk Kockens spiskummin

1 citron

1 msk olivolja

1 bit vitkål (400g)

1/3 frp salladslök (ca 40g)

1 bit pepparrot

1 tub majonnäs (130 ml)

1 tsk dijonsenap

8 st tortillabröd

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Grönsaker: Finstrimla 1 röd paprika och skär ½ gurka i 1 cm breda stavar. Skölj 1 tråg alfalfagroddar (130 g). Lägg grönsakerna var för sig på ett fat.

3. Fisk: Blanda 1 tsk chilipulver, ½ msk spiskummin, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk olivolja och 2 krm salt direkt i en ugnsform. Vänd ca 600 g sejfilé i kryddblandningen i formen. Stek mitt i ugnen i ca 15 min.

4. Vitkålssallad: Pressa saften från 1 citron i en stor skål (ca 2 msk) och tillsätt 1 msk olivolja, 2 krm chilipulver, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Finstrimla 1 bit vitkål (ca 400 g) och 1/3 fp salladslök (ca 40 g). Blanda ner kålen och löken i skålen med citrondressingen.

5. Pepparrotsmajonnäs: Skala och ?nriv 1 bit pepparot så att det blir ca 2-4 msk. Blanda den rivna pepparroten, 1 tub majonnäs (130 ml), 1 tsk dijonsenap och 1 krm svartpeppar i en skål.

6.  Ta fram 1 fp tortillabröd (8 st) och värm bröden i ugnen ca 3 min. Fyll bröden med ?sken, vitkålssalladen, grönsakerna och pepparotsmajonnäsen. Klart att servera!

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: