Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Testa att grilla

Färsspett med tzatziki


Ingredienser

4 port.

500 g lamm- eller nötfärs

1 ägg

1-1 ½ tsk Kockens pimienta roja

ca 3/4 tsk salt

1 paket bacon, 140 g

Tzatziki

2 dl grekisk eller turkisk yoghurt

1 gurka

½ tsk salt

2 vitlöksklyftor

 

Tillagning

Blanda färs, ägg, kryddor. Forma färsen till 8 långsmala korvar och trä dem på vattenlagda spett.

Kärna ur gurkan och riv den grovt. Strö salt över och låt rinna av i durkslag i ca 15 minuter. Blanda yoghurt, väl avrunnen gurka och fint rivna vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar.

Grilla spetten i ett par minuter på varje sida. Servera spetten med tsatsiki med valfritt tillbehör.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: