Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kebab på en bädd av grönt

Färskebab med myntasallad


Ingredienser

4 port.

2 msk Kockens Potatismjöl
½ dl vatten
500 g köttfärs
1 tsk Kockens spiskummin
1 tsk Kockens koriander malen
1 tsk salt
1 krm Kockens cayennepeppar

Till stekning

olja

Myntasallad

1 rödlök
1 gurka
½ knippa färsk mynta
1 msk pressad saft av citron
3 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen

Tillagning

Blanda potatismjöl och vatten i en bunke. Låt stå ca 5 minuter och svälla. Tillsätt köttfärs och kryddor och arbeta till en smidig färs. Forma färsen till 8 långsmala bullar. Trä upp bullarna på trägrillspett som legat i kallt vatten ca 15 minuter. Pensla bullarna med olja och grilla i ugn, på utegrill eller i grillpanna, ca 4 minuter/sida.

Myntasallad

Skala och strimla rödlöken. Skölj, halvera och skär gurkan i halvmånar. Hacka myntan. Blanda lök, gurka och mynta i en skål. Vispa ihop citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Servera färskebaben med myntasallad, klyftpotatis och ev en klick matlagningsyoghurt.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: