Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kebab på en bädd av grönt

Färskebab med myntasallad


Ingredienser

4 port.

2 msk Kockens Potatismjöl
½ dl vatten
500 g köttfärs
1 tsk Kockens spiskummin
1 tsk Kockens koriander malen
1 tsk salt
1 krm Kockens cayennepeppar

Till stekning

olja

Myntasallad

1 rödlök
1 gurka
½ knippa färsk mynta
1 msk pressad saft av citron
3 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen

Tillagning

Blanda potatismjöl och vatten i en bunke. Låt stå ca 5 minuter och svälla. Tillsätt köttfärs och kryddor och arbeta till en smidig färs. Forma färsen till 8 långsmala bullar. Trä upp bullarna på trägrillspett som legat i kallt vatten ca 15 minuter. Pensla bullarna med olja och grilla i ugn, på utegrill eller i grillpanna, ca 4 minuter/sida.

Myntasallad

Skala och strimla rödlöken. Skölj, halvera och skär gurkan i halvmånar. Hacka myntan. Blanda lök, gurka och mynta i en skål. Vispa ihop citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Servera färskebaben med myntasallad, klyftpotatis och ev en klick matlagningsyoghurt.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan