Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Snabbt & lätt

Färgglad sallad med mozzarella 5/5 (1)


Ingredienser

ca 2 portioner

4-5 stora tomater

ca 125 g körsbärstomater i blandade färger

1 knippe grön sparris

2 st buffelmozzarella á 290 g varav 100 g ost

1 dl blandade oliver

½ tunt skivad rödlök

ca ½ dl valnötter

ca ½ dl blåbär

flingsalt och Kockens svartpeppar grovmalen

Dressing

1 dl olivolja

2 msk vit balsamvinäger

ca 2 tsk Kockens Italiensk salladskrydda

2 krm Kockens vitlökspulver

Tillbehör

valfritt bröd

Tillagning

  1. Skiva och dela tomaterna. Stek sparrisen i smör eller olja i en het panna i någon minut.
  2. Fördela tomater, sparris och mozzarella vackert på en skärbräda. Strö över oliver, rödlök, valnötter samt blåbär. Toppa med flingsalt och nymald peppar.
  3. Blanda samman dressingen och servera den tillsammans med brödet.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Salladskrydda Italiensk:Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: