Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Färgglad kycklinggryta

Ingredienser

4-5 port.

ca 700 g kycklinglårfilé

2 röda paprikor

1 hackad gul lök

smör till stekning

salt

Kockens vitlökspeppar

3 dl vatten + 1 köttbuljongtärning eller fond

2 tsk Kockens chilipeppar

2 tsk Kockens oregano

2 krm Kockens spiskummin

2 st Kockens lagerblad

400 g körsbärstomater på burk (gärna Muttis)

1 tsk farinsocker (kan uteslutas)

Garnering

1-2 klasar körsbärstomater

Instruktioner

1. Putsa och dela filéerna i 2-3 delar. Krydda bitarna med salt, vitlökspeppar och bryn dem runt om i smör. Lägg över i en gryta.

2. Fräs löken mjuk tillsammans med paprika skuren i mindre bitar och lägg över i grytan. Häll på vatten, tillsätt buljongtärning och kryddor. Låt puttra samman i ett par minuter.

3. Tillsätt tomater och farinsocker och låt alltsammans puttra ihop ytterligare i ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Späd eventuellt med mer buljong eller tillsätt grädde för rundare smak. Strö över hackad persilja. Stek gärna några klasar tomater på svag värme på järnet tills de mjuknat något och garnera på toppen av grytan

4. Servera tillsammans med kokt ris eller potatis och en sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?