Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Klassiker på julbordet

Färgglad inlagd sill


Ingredienser

ca 10 port. (del av buffé)

2 burkar inläggningsssill á 420 g varav 210 g sill

Lag

1 dl ättikssprit (12 %)

2 dl socker

3 dl vatten

2½-3 tsk Kockens hel kryddpeppar

1 tsk Kockens hel vitpeppar

10 Kockens hela kryddnejlikor

2 mindre Kockens lagerblad

1 morot

½ purjolök

2 rödlökar

Tillagning

Krossa kryddpeppar och vitpeppar något i en mortel. Koka upp lagen tillsammans med en klyftad rödlök och övriga kryddor. Låt svalna.

Skölj av sillfiléerna och skiva dem i ca 2 cm breda bitar. Varva skivad lök, purjolök, morot och sillen med lag i en glasburk. Täck och låt stå i kylskåp till nästa dag

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan