Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Färgglad inlagd sill

Ingredienser

ca 10 port. (del av buffé)

2 burkar inläggningsssill á 420 g varav 210 g sill

Lag

1 dl ättikssprit (12 %)

2 dl socker

3 dl vatten

2½-3 tsk Kockens hel kryddpeppar

1 tsk Kockens hel vitpeppar

10 Kockens hela kryddnejlikor

2 mindre Kockens lagerblad

1 morot

½ purjolök

2 rödlökar

Instruktioner

Krossa kryddpeppar och vitpeppar något i en mortel. Koka upp lagen tillsammans med en klyftad rödlök och övriga kryddor. Låt svalna.

Skölj av sillfiléerna och skiva dem i ca 2 cm breda bitar. Varva skivad lök, purjolök, morot och sillen med lag i en glasburk. Täck och låt stå i kylskåp till nästa dag

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?