Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med spännande smaker

Fänkålssallad med apelsin


Ingredienser

4 port.

Sallad

2 st fänkål

2 st apelsiner

2 st paprikor, röda

Dressing

2 msk olivolja

1 msk citronsaft

1 msk apelsinsaft

2 msk Kockens salladskrydda Italiensk

½ tsk Kockens chilipeppar

Tillagning

Sallad

Skiva fänkålen tunt och lägg i isvatten. Rosta paprika i ugnen på 250 °C tills den är sotad. Lägg paprikan i en bunke med lock på. När den kallnat drar man av skinnet och skär fruktköttet i strimlor. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinnfria filéer.

Dressing

Blanda samtliga ingredienser.

Servering

Servera salladen på stora fat.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Salladskrydda Italiensk:Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: