Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med smaker från Tunisien

Djej Matboukh – Kycklinggryta


Ingredienser

4 port.

500 g kycklingben

1stor lök

2 medelstora morötter

1 grön paprika

2 tomater

2 tsk Kockens gurkmeja

1-2 tsk Kockens harissa

Kockens svartpeppar malen

salt

5 dl vatten eller buljong

10 oliver

olja till stekningen

Till servering

Friterad potatis eller kokt ris

Tillagning

1. Bryn kycklingbenen i olja i en stor panna, krydda med salt och peppar.

2. Hacka löken fint, tillsätt i pannan och låt fräsa med i ett par minuter.

3. Skär grönsakerna i mindre bitar ooch lägg i grytan tillsammans med kryddor och vatten/buljong.

4. Låt alltsammans puttra på svag värme tills kycklingen är klar. Lägg i oliverna och låt allt bli varmt. Servera med valfritt tillbehör.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: