Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Crostini med kryddig ost

Ingredienser

12-15 st.

ca 1dl valfri olja

2 tsk Kockens pepparmix

½ tsk Kockens chilipeppar

1-2 krm salt

1 tsk Kockens paprikapulver

2 krm Kockens timjan

200 g fetaost i tärningar

5-7 små tomater typ romantica

ca ½ påse ruccola à 65 g

ca 1 baguette

smörgåsfett

Instruktioner

1. Blanda olja och kryddor. Häll av lagen från den tärnade fetaosten Lägg osten i en burk och häll över kryddoljan. Låt stå minst 1 timme eller gärna över natten i kyl.

2. Skiva brödet i ca 1 ½ cm tjocka skivor. Rosta skivorna i en torr panna tills de fått lite färg och känns frasiga.

3. Strax innan servering blandas osten med delade tomater och rucolasallad. Bred ett tunt lager smör på bröden och lägg på ”ostsalladen”.

Serveras som tilltugg eller förrätt. Vill man, kan man komplettera med exempelvis parmaskinka.

Tips: Vill man ha ’djävulsheta’ crostini, tillsätt 2-3 krm Kockens chili flakes!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?