Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

En djävulskt het förrätt

Crostini med kryddig ost


Ingredienser

12-15 st.

ca 1dl valfri olja

2 tsk Kockens pepparmix

½ tsk Kockens chilipeppar

1-2 krm salt

1 tsk Kockens paprikapulver

2 krm Kockens timjan

200 g fetaost i tärningar

5-7 små tomater typ romantica

ca ½ påse ruccola à 65 g

ca 1 baguette

smörgåsfett

Tillagning

1. Blanda olja och kryddor. Häll av lagen från den tärnade fetaosten Lägg osten i en burk och häll över kryddoljan. Låt stå minst 1 timme eller gärna över natten i kyl.

2. Skiva brödet i ca 1 ½ cm tjocka skivor. Rosta skivorna i en torr panna tills de fått lite färg och känns frasiga.

3. Strax innan servering blandas osten med delade tomater och rucolasallad. Bred ett tunt lager smör på bröden och lägg på ”ostsalladen”.

Serveras som tilltugg eller förrätt. Vill man, kan man komplettera med exempelvis parmaskinka.

Tips: Vill man ha ‘djävulsheta’ crostini, tillsätt 2-3 krm Kockens chili flakes!

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Pepparmix:Selleri Senap

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: