Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Croissanter på enkelt sätt

0/5 (1)


Ingredienser

ca 12 st små

1 rulle (250 g) smördeg, kyld

Körsbärssylt

250 g frysta körsbär, urkärnade

125 g syltsocker

½ tsk Kockens kardemummakärnor

ägg till pensling

½-¾ tsk Kockens kardemummakärnor

2-3 msk socker

Tillagning

  1. Dela de halvfrusna körsbären grovt, blanda med syltsocker och väl stötta kardemummakärnor. Koka samman sylten enligt anvisning på syltsockerförpackningen. Låt svalna.
  2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Dela i 6 kvadrater och sedan till trekanter. Lägg en klick marmelad på varje och rulla ihop till gifflar.
  3. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och pensla med uppvispat ägg. Strö över stötta kardemummakärnor och socker. Grädda dem i 200 °C i ca 14-15 minuter eller tills de har fått fin färg och puffat upp. Servera gärna frasigt nybakade.

Tips! Det går bra att göra körsbärssylten kvällen innan.

Liknande recept: