Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till sommarbuffén

Citronmarinerad potatissallad


Ingredienser

ca 6 bufféportioner

1 ½ kg färskpotatis

2 knippe sparris

1 knippe hackad gräslök

1 förpackning knaperstekt bacon 140 g

Citrondressing

1 dl olja + till stekning

pressad saft från 1 citron

4-5 tsk Kockens citronpeppar

1 tsk Kockens torkad dill

Garnering

några rädisor

Tillagning

1. Skrubba potatisen väl och dela dem om de är stora. Koka dem i saltat vatten. Ansa sparrisen och skär dem i mindre bitar.

2. Blanda samma dressingen och låt stå en stund. Häll vattnet från potatisen och häll sedan dressingen över potatisen. Låt stå och svalna.

3. Stek sparrisen i en het panna i någon minut. Krydda med salt och peppar. Strax innan servering blandas sparrisen ner i potatissalladen tillsammans med gräslöken. Lägg upp på fat och strö över smulad bacon. Garnera med klyftade rädisor. Servera gärna till Kockens rubbade fläskfilé.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: