Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till sommarbuffén

Citronmarinerad potatissallad


Ingredienser

ca 6 bufféportioner

1 ½ kg färskpotatis

2 knippe sparris

1 knippe hackad gräslök

1 förpackning knaperstekt bacon 140 g

Citrondressing

1 dl olja + till stekning

pressad saft från 1 citron

4-5 tsk Kockens citronpeppar

1 tsk Kockens torkad dill

Garnering

några rädisor

Tillagning

1. Skrubba potatisen väl och dela dem om de är stora. Koka dem i saltat vatten. Ansa sparrisen och skär dem i mindre bitar.

2. Blanda samma dressingen och låt stå en stund. Häll vattnet från potatisen och häll sedan dressingen över potatisen. Låt stå och svalna.

3. Stek sparrisen i en het panna i någon minut. Krydda med salt och peppar. Strax innan servering blandas sparrisen ner i potatissalladen tillsammans med gräslöken. Lägg upp på fat och strö över smulad bacon. Garnera med klyftade rädisor. Servera gärna till Kockens rubbade fläskfilé.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Citronpeppar:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: