Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chokladtårta med rosépeppar


Ingredienser

ca 10 bitar

Botten

2 ½ dl socker

3 ägg

125 g smör

125 g mörk choklad

3 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 tsk Kockens kanel malen, Ekologisk

1 ½ tsk bakpulver

Glasyr

75 g mörk choklad

100 g nougat

Chokladgrädde

1 msk kakao

1 msk socker

1 msk hett vatten

ca 3 dl vispgrädde

Garnering

Kockens rosépeppar

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och fint hackad choklad på svag värme.
  2. Blanda mjöl, kakao, kanel och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och chokladsmeten växelvis i äggblandningen och rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i nedre delen i ugnen i 175 °C i ca 30 minuter. Låt svalna i formen.
  4. Smält hackad choklad med riven nougat på svag värme och häll över i formen. Ställ kallt för att stelna.
  5. Chokladgrädde: Blanda kakao, socker och hett vatten. Låt svalna. Vispa grädde och blanda ner kakaoblandningen med få stora tag.
  6. Lossa tårtan och lägg upp på fat. Spritsa eller klicka chokladgrädden över tårtan. Garnera med önskad mängd lätt krossad rosépeppar.

Liknande recept: