Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Enkelt, gott och lyxigt

Chokladmousse med nötkrokant


Ingredienser

4 port.

1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser

1 ½ dl vispgrädde

1-2 dl hallon

Nötkrokant

25 g smör

1 dl socker

1 ½ dl grovt hackade hasselnötskärnor

Tillagning

1. Tillred chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. Fördela moussen i glas eller mindre formar. Ställ kallt.

2. Nötkrokant: Koka smör och socker tills det fått en gyllenbrun färg. Rör om då och då. Vänd ner hackade hasselnötskärnor och häll snabbt ut på bakpappersklädd plåt. Låt stelna. Krossa krokanten i lagom stora bitar och strö över chokladmoussen. Servera resterande i en skål bredvid.

3. Garnera med vispad grädde och hallon.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: