
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Serveras med frukt, bär och glass
Chokladmousse med maräng
Ingredienser
6 portioner
1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser
6 skopor vaniljglass av god kvalitet
1-2 sharonfrukter
125 g färska hallon
eventuellt 25 g grovt hackade valnötter
Maräng
2 äggvitor
1 1/4 dl socker
citronmeliss eller mynta
Tillagning
- Vispa samman chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. Fördela moussen till knappt 3/4 i värmetåliga (ej för tunna) portionsglas. Ställ i kyl för att stelna.
- Klyfta sharonfrukter, skär i mindre tärningar och hacka valnötterna grovt. Ta ut glasen och täck med hallon och sharonfrukt. Strö över hackade valnötter. Spara lite bär och frukt till garnering.
- Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret efter hand under ständig vispning tills det blir ett fast, blankt skum. Lägg en glasskula i varje glas och toppa med spritsad maräng. Färglägg marängtopparna med brännare eller sätt in dem mycket kort under grillvärme. OBS: Passa noga!
- Garnera med frukt och bär samt kryddgrönt. Servera genast.