Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chokladmousse med maräng

Ingredienser

6 portioner

1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser
6 skopor vaniljglass av god kvalitet
1-2 sharonfrukter
125 g färska hallon
eventuellt 25 g grovt hackade valnötter

Maräng
2 äggvitor
1 1/4 dl socker
citronmeliss eller mynta

Instruktioner

  1. Vispa samman chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. Fördela moussen till knappt 3/4 i värmetåliga (ej för tunna) portionsglas. Ställ i kyl för att stelna.
  2. Klyfta sharonfrukter, skär i mindre tärningar och hacka valnötterna grovt. Ta ut glasen och täck med hallon och sharonfrukt. Strö över hackade valnötter. Spara lite bär och frukt till garnering.
  3. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret efter hand under ständig vispning tills det blir ett fast, blankt skum. Lägg en glasskula i varje glas och toppa med spritsad maräng. Färglägg marängtopparna med brännare eller sätt in dem mycket kort under grillvärme. OBS: Passa noga!
  4. Garnera med frukt och bär samt kryddgrönt. Servera genast.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?