Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Serveras med frukt, bär och glass

Chokladmousse med maräng

0/5 (2)


Ingredienser

6 portioner

1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser
6 skopor vaniljglass av god kvalitet
1-2 sharonfrukter
125 g färska hallon
eventuellt 25 g grovt hackade valnötter

Maräng
2 äggvitor
1 1/4 dl socker
citronmeliss eller mynta

Tillagning

  1. Vispa samman chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. Fördela moussen till knappt 3/4 i värmetåliga (ej för tunna) portionsglas. Ställ i kyl för att stelna.
  2. Klyfta sharonfrukter, skär i mindre tärningar och hacka valnötterna grovt. Ta ut glasen och täck med hallon och sharonfrukt. Strö över hackade valnötter. Spara lite bär och frukt till garnering.
  3. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret efter hand under ständig vispning tills det blir ett fast, blankt skum. Lägg en glasskula i varje glas och toppa med spritsad maräng. Färglägg marängtopparna med brännare eller sätt in dem mycket kort under grillvärme. OBS: Passa noga!
  4. Garnera med frukt och bär samt kryddgrönt. Servera genast.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan