Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Snabbt och lätt

Chokladmousse med hjortron

0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser

2 dl vispgrädde

ca 200 g hjortron eller havtorn

3-4 msk strösocker

1-2 tsk Kockens potatismjöl

citronmeliss

Tillagning

Tillred moussen enligt anvisningar på förpackningen. Fördela moussen i vackra glas. Ställ in i kyl för att stelna.

Häll bären i en kastrull och blanda ner socker. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Låt bärmassan koka upp och tillsätt potatismjölredningen i en fin stråle under omrörning tills den tjocknar. Den ska bara koka upp.

Låt kallna.

Spritsa på vispad grädde och skeda över bären på chokladmoussen. Servera resterande i en skål vid sidan om. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan