I samarbete med tidningen Hembakat

Chokladkola med chili


Ingredienser

ca 40 stycken

50 g smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
1 ¾ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk glykossirap
½ tsk Kockens chili flakes, Ekologiska

Tillagning

  1. Smält smöret försiktigt i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner kakaon i smöret för att undvika att kakaon klumpar sig.
  2. Tillsätt vispgrädde, strösocker, sirap och glykos. Låt kolan koka tills den når 120–121 grader. Rör om då och då.
  3. Mortla chilin lite grann, tillsätt den i smeten och rör om. Häll smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt kolan stelna i ca 4 timmar.
  4. Skär eller klipp kolan i bitar. Linda in den i cellofan eller bakplåtspapper.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan