Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chokladglass med sting


Ingredienser

ca 1 liter

3 äggulor

1 ½ dl strösocker

2 dl gräddmjölk 50/50

1-½ tsk Kockens kanel malen, Ekologisk

2 krm Kockens chili flakes, Ekologiska

2-3 msk kakao

50 g finhackad mörk choklad

3 dl vispgrädde

Valnötskrisp

1 ½ dl socker

½-¾ dl hackade valnötter

Tillagning

  1. Sjud äggulor, socker, gräddmjölk, kakao och kryddor i en kastrull under kraftig omrörning till en kräm. OBS: Får inte koka! Dra kastrullen från värmen och rör ner hackad choklad i den heta krämen tills chokladen smält. Låt svalna. Rör om då och då.
  2. Vispa grädden fluffig, men inte grynigt, och rör ner i chokladsmeten.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd form. Täck och ställ in i frysen till nästa dag.
  4. Smält socker i en tjockbottnad panna, utan att röra för mycket, till gyllene färg. Vänd ner nötterna och häll genast upp på bakpappersklädd plåt och låt stelna. Krossa och strö över glassen vid servering.

Liknande recept: