Recept av: @jessicafrej

Chokladfondantkaka

0.5/5 (2)


Ingredienser

150 g smör

200 g mörk choklad i knappar

1 dl kakao

1 msk Kockens Superkryddor (kanel, kardemumma, ingefära, nejlika, svartpeppar) 

1 1/2 dl socker

4 ägg

vispgrädde till servering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 23 cm.
  3. Smält smöret. Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
  4. Tillsätt superkryddor, socker, ägg och kakao och rör om med en visp till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter (ej varmluft)

Låt svalna helt och servera med vispad grädde.

Liknande recept: