Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chokladdessert extra allt

Ingredienser

4-6 portioner

1 förpackning Kockens 70% chokladmousse med tillhörande ingredienser
1-2 bananer
ca 10 stora marshmallows
ca ½ dl minimarshmallows
2-3 dl vispgrädde
8-10 kulor vaniljglass
1 dl valfritt favoritgodis
2-3 dl vispgrädde

Chokladsås
½ dl vatten
½ dl vispgrädde
1 dl kakao
1 dl socker

Instruktioner

  1. Tillred moussen enligt anvisning på förpackningen. Fördela i 4-6 glas. Ställ in i kyl för att stelna en stund.
  2. Chokladsås: Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och och låt sjuda upp under kraftig omrörning. Låt svalna. Tips: har man inte grädde så ersätt med lika mängd vatten.
  3. Lägg marshmallows på en plåt. Bränn av dem försiktigt med en brännare. Varva sedan skivad banan, marshmallows, glass, vispad grädde, chokladsås och godis över moussen. Toppa med pepparkaka. Servera genast!

Tips! Komplettera eller ersätt banan med bär och frukter av alla de slag!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?