Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med färgglada linser

Chocolate Chip Cookies

0/5 (1)


Ingredienser

ca 20 st

125 g smör

2 1/4 dl socker

1 ägg

ev 1/2 Kockens vaniljstång

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk Kockens bikarbonat

2 3/4 dl havregryn

2 krm salt

1 msk kakao

ca 1 tsk Kockens kanel malen

ca 1 tsk Kockens ingefära malen

150 g chokladknappar

Färgglada linser till garnering

Tillagning

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget under vispning. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och rör ner.
  2. Blanda vetemjöl med bikarbonat, tillsätt havregryn salt, kakao och kryddor. Rör ner omväxlande med chokladen i smeten.
  3. Forma kulor, lägg dem glest på en bakpappersklädd plåt och platta till dem med en gaffel. Tryck ner non stop i kakorna.
  4. Grädda kakorna i 175 °C  i 10-12 minuter, Låt kakorna kallna på plåten.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan