Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman

Heta och fräscha smaker

Chilikyckling med passion


Ingredienser

4 port.

½ msk Kockens paprikapulver

½ msk Kockens chilipulver

3 msk neutral olja

½ tsk salt

1 tsk tomatpuré

1 krm Kockens cayennepeppar

ca 600 g kycklingfilé

½ påse bulgur (ca 3 dl)

Passionsrelish

1-2 gula lökar (ca 100 g)

1 msk neutral olja

2 vitlöksklyftor

4 passionsfrukter

1 msk socker

1 msk vitvinsvinäger

1 krm salt

1 krm Kockens cayennepappar

½ dl vatten

Grönsaker

2-3 st morötter (ca 200 g)

1 röd paprika

1 tråg haricots verts

1 msk neutral olja

½ tsk salt

2 krm Kockens svartpeppar grovmalen

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Blanda ½ msk paprikapulver, ½ msk chilipulver, 3 msk neutral olja, ½ tsk salt, 1 tsk tomatpuré och 1 krm cayennepeppar i en ugnsform (20×30 cm). Blanda ner ca 600 g kycklingfilé i marinaden. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 20-25 min.

3. Koka ½ påse bulgur (ca 3 dl).

4. Passionsrelish: Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Hetta upp 1 msk neutral olja i en kastrull, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt löken. Fräs på medelvärme i 3 min. Halvera och gröp ur 4 passionsfrukter i kastrullen. Tillsätt 1 msk socker, 1 msk vitvinsvinäger, 1 krm salt, 1 krm cayennepeppar och ½ dl vatten. Koka på medelhög värme i ca 10 min. Ställ åt sidan och låt svalna.

5. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i 1 cm breda stavar. Strimla 1 röd paprika och ansa 1 tråg haricots verts (150 g). Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna på hög värme i 4 min. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.

6. Skär kycklingen i skivor och servera med
grönsakerna, passionsrelishen och bulgurn.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: