Recept av: @matfashionistan

Chili con carne

0/5 (1)

Recept av:
@matfashionistan


Ingredienser

2-3 msk olja (att fräsa lök & paprika i)

1 gul lök

2 paprikor (1 röd + 1 gul)

500 g nötfärs

3-4 vitlöksklyftor, stora

1/2-1 tsk Kockens chilipulver

3/4-1 tsk Kockens paprikapulver

1 nypa Kockens chili flakes

1 tsk salt

nymalen svartpeppar efter smak

1 burk finkrossade tomater (Mutti)

2 burkar vita bönor i tomatsås

 

Tillagning

  1. Hacka löken och fräs mjukt i olja tills den blir glansig, mjuk och lite genomskinlig. Hacka även i vitlöken och rör om.
  2. Skär paprikan i önskade bitar och vänd ner i den mjukt frästa lök & vitlöken.
  3. Stek köttfärsen i en stekpanna på sidan av och häll sedan ner tillsammans med lök och paprika.
  4. Tillsätt de torra kryddorna.
  5. Häll i krossade tomater samt vita bönor i tomatsås, rör om i grytan och låt puttra samman ca 10 min.
  6. Smaka av och tillsätt mer kryddor om du känner att det behövs.

Servera till ett gott surdegsbröd!

Liknande recept: