Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Perfekt till glöggminglet

Chèvre med julnötsblandning

2/5 (2)


Ingredienser

ca 15 st

1 rulle, ca 200 g, chèvreost

ca 75 g nötmix (pinjenötter, valnötter, pistaschnötter)

2 krm Kockens kanel malen

2 krm Kockens kardemumma malen

2 -3 krm Kockens chili Ancho

ca ½ msk olja

1-2 nypor flingsalt

ca 2 tsk honung

salladsblad

Tillagning

1. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en panna med olja tills de får fin färg. Strö över salt och kryddor. Ringla över honung och låt det rostas ytterligare en stund. Låt svalna.

2. Skiva osten när den är kall och låt den bli rumstempererad. Tryck ner skivorna i nötblandningen. Lägg skivorna på valfritt salladsblad.

Liknande recept: