Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Cake pops med smak av kaffe

5/5 (1)


Ingredienser

35-40 stycken

200 g valnötter
1 påse (55 ) g fruktbitar (hallon, jordgubbar, svartvinbär)  eller liknande
200 g urkärnade katrinplommon
150 g urkärnade dadlar
3/4 dl kakao
1 msk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens kardemumma malen
1 liten kopp espresso eller  starkt kaffe (ca 3/4 dl)
1 dl havregryn
1 burk (48 g) Kockens sesamfrön
½  dl honung
Garnering
mörk choklad (200 g räcker till ca 20 st)
ljus och vit choklad kan också användas
Kockens sesamfrön, chili flakes, stött kardemumma

Tillagning

  1. Lägg valnötterna på en bakpappersklädd plåt och rosta i 200° C i ett par minuter. Vänd dem med stekspade, de ska bli ljust rostade. Passa noga, det kan gå fort. Låt svalna något. Kör dem sedan ett par varv i mixern.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och kör samman till en tjock massa. Känns det för tjockt att rulla tillsätt en aning kaffe eller tvärtom några havregryn. Låt dem kallna i kyl.
  3. Smält choklad, doppa bollarna i chokladen och sätt i skaft. Strö över önskad garnering.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan