Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Egenblandad cajunkrydda

Cajunkyckling med potatis


Ingredienser

4 port.

ca 600 g kycklingfiléer eller lårfiléer

smör/olja till stekning

Cajunkrydda

½ tsk Kockens spiskummin

1 tsk Kocken paprikapulver

1 tsk Kockens oregano

2 tsk Kockens lökpulver

1 tsk Kockens vitlökspulver

1 tsk Kockens vitpeppar malen

1 tsk Kockens svartpeppar grovmalen

2 tsk Kockens timjan

2-3 krm Kockens cayennepeppar

salt

800 g mandelpotatis

2-3 morötter

1 rödlök

ruccolasallad

2 dl valfri tjock yoghurt eller crème fraiche

Tillagning

1. Låt kycklingköttet bli rumstempererat. Blanda samman kryddorna, gärna med några tag i en mortel. Häll 1 ½ -2 msk Cajunkrydda i en plastpåse och lägg i kycklingköttet. Stäng påsen och skaka väl. Låt ligga en stund för att marinera.

2. Salta köttet och bryn försiktigt runt om utan att bränna dem. Lägg över i en ugnsfast form och stek dem i ugnen på 175 °C tills innertemperatur är ca 72 °C. Passa noga.

3. Skrubba potatisen och dela i mindre bitar. Skala morötter och lök. Skär morötter i slantar och löken i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja och blanda så alla ytor blir täckta. Strö över salt.

4. Stek i 225 °C i ca 25 minuter eller tills de har fått fin färg och är klara. Blanda lätt med ruccola och servera det till kycklingen med tjock yoghurt till.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: