Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Egenblandad cajunkrydda

Cajunkyckling med potatis


Ingredienser

4 port.

ca 600 g kycklingfiléer eller lårfiléer

smör/olja till stekning

Cajunkrydda

½ tsk Kockens spiskummin

1 tsk Kocken paprikapulver

1 tsk Kockens oregano

2 tsk Kockens lökpulver

1 tsk Kockens vitlökspulver

1 tsk Kockens vitpeppar malen

1 tsk Kockens svartpeppar grovmalen

2 tsk Kockens timjan

2-3 krm Kockens cayennepeppar

salt

800 g mandelpotatis

2-3 morötter

1 rödlök

ruccolasallad

2 dl valfri tjock yoghurt eller crème fraiche

Tillagning

1. Låt kycklingköttet bli rumstempererat. Blanda samman kryddorna, gärna med några tag i en mortel. Häll 1 ½ -2 msk Cajunkrydda i en plastpåse och lägg i kycklingköttet. Stäng påsen och skaka väl. Låt ligga en stund för att marinera.

2. Salta köttet och bryn försiktigt runt om utan att bränna dem. Lägg över i en ugnsfast form och stek dem i ugnen på 175 °C tills innertemperatur är ca 72 °C. Passa noga.

3. Skrubba potatisen och dela i mindre bitar. Skala morötter och lök. Skär morötter i slantar och löken i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja och blanda så alla ytor blir täckta. Strö över salt.

4. Stek i 225 °C i ca 25 minuter eller tills de har fått fin färg och är klara. Blanda lätt med ruccola och servera det till kycklingen med tjock yoghurt till.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan