Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Perfekt till glöggminglet

Brietårta med torkad frukt


Ingredienser

15 port. (del av buffé)

2 x 500 g brieost

ca 2 dl valnötter eller pumpafrön

ca 75 g grovt hackade fikon (torkade)

ca 75 g grovt hackade aprikoser (torkade)

ca ¾ dl flytande honung

3-5 krm Kockens pepparkakskrydda eller 1 tsk Kockens chilimix

ev. 1 färskt fikon och kryddgrönt till garnering

Tillagning

Lägg de båda brietårtorna dubbla på en bakpappersklädd plåt. Blanda samman nötter, pumpafrön och den torkade frukten. Lägg nöt-/fruktblandningen på brietårtan. Strö över valfritt kryddförslag.

Vid servering, ringla över honungen och sätt in plåten i 175 ºC i 10-12 minuter. Låt svalna något. Servera tårtan ljummen tillsammans med knäckebröd. Garnera gärna med ett klyftat fikon och kryddgrönt.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan