Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Bräserad kycklingfilé

Ingredienser

4 port.

3 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
1 liten morot
1 liten bit rotselleri (ca 50 g)
1 bit purjolök, ca 10 cm
1 tsk Kockens Potatismjöl
1/2 knippa gräslök

Instruktioner

Koka upp vatten, vinäger, salt och peppar i en traktörpanna. Lägg i kycklingfiléerna och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Ta upp filéerna och lägg på ett fat. Skala och skär morot och selleri i ytterst små tärningar. Skölj, ansa och hacka purjolöken smått. Lägg det gröna i pannan och låt sjuda ca 5 minuter utan lock.

Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll redningen i pannan. Låt koka upp. Hacka gräslöken och blanda i skyn. Häll grönsaksvinägretten över kycklingen och låt stå kallt ca 1 timme. Servera med nykokt färsk potatis och en blandad sallad.

Tips: Rätten kan förberedas och stå i kyl från en dag till nästa.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?