Böngryta med kronärtskocka och tomat


Ingredienser

4 portioner

1 hackad gul lök

2 hackade vitlöksklyftor

1 strimlad fänkål

½ – 1 röd chili (beroende på styrka)

4 st grovt hackade tomater

4 msk rödvinsvinäger

1 msk socker

2 tsk Kockens gurkmeja

2 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens chilipulver

1 paket blandade bönor ca 400 g

1 burk krossade tomater

1 burk inlagd kronärtskockor ca 200 g

4 st tärnade medelstora potatisar

salt & peppar

 

Kall sås

2 dl crème fraiche

1 msk Kockens curry

Zesten utav en halv citron

1 msk honung

Tillagning

  1. Stek gul lök, vitlök, fänkål och chili till en fin gyllenbrun färg.
  2. I med rödvinsvinäger, socker, salt, tomater, timjan, gurkmeja, ingefära och chilipulver. Låt det koka upp under omrörning och tillsätt sedan bönor, krossade tomater, inlagda kronärtskockor och den tärnade potatisen.
  3. Sjud grytan på låg värme tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Medan grytan sjuder blandar du ihop ingredienserna i curry crème fraichen
  5. Toppa gärna grytan med färska örter och servera tillsammans med ett gott bröd.

Liknande recept: