Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med majs, matvete och vårlök

Black bean chili-gryta

0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

Chili

1 st gul lök, skalad, finhackad

1 st vitlöksklyfta, skalad, krossad

1 burk svarta bönor, kokta

1 msk olivolja

1 st röd chili, urkärnad, finhackad

2 st tomater

2 msk Kockens spiskummin

mynta till garnityr

Grönsaker

4 st majskolvar

1 burk matvete, kokt

1 msk olivolja

2 tsk Kockens Mexican Spice Mix

1 knippe vårlök, strimlad

Tillagning

Chili

Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt bönor och tomater och låt det koka i 20 minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

Grönsaker

Skär kornen av majskolven och fräs dem i olivolja. Tillsätt matvete och låt det fräsa i 5 minuter. Krydda därefter med Mexican spice mix. Tillsätt vårlöken och smaka av med salt.

Servering

Servera på varma tallrikar och garnera med myntan.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan