Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med majs, matvete och vårlök

Black bean chili-gryta 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

Chili

1 st gul lök, skalad, finhackad

1 st vitlöksklyfta, skalad, krossad

1 burk svarta bönor, kokta

1 msk olivolja

1 st röd chili, urkärnad, finhackad

2 st tomater

2 msk Kockens spiskummin

mynta till garnityr

Grönsaker

4 st majskolvar

1 burk matvete, kokt

1 msk olivolja

2 tsk Kockens Mexican Spice Mix

1 knippe vårlök, strimlad

Tillagning

Chili

Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt bönor och tomater och låt det koka i 20 minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

Grönsaker

Skär kornen av majskolven och fräs dem i olivolja. Tillsätt matvete och låt det fräsa i 5 minuter. Krydda därefter med Mexican spice mix. Tillsätt vårlöken och smaka av med salt.

Servering

Servera på varma tallrikar och garnera med myntan.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: