Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Inte mycket som slår en...

Klassisk blåbärspaj 0/5 (1)


Ingredienser

1 paj

Pajdeg

200 g smör eller margarin

3 ½ dl vetemjöl

2 dl Kockens Potatismjöl

1 dl socker

Fyllning

5 dl blåbär

½ dl socker

1 msk Kockens Potatismjöl

Tillagning

Smula ihop det finfördelade matfettet med vetemjöl, potatismjöl och socker till en deg. Tryck ut hälften av degen i en pajform. Grädda i mitten av ugnen vid

200 °C i ca 5 minuter. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut remsor. Lägg bären i pajskalet och strö över socker och potatismjöl. Lägg ett galler av remsorna över fyllningen. Grädda ytterliggare 20-25 minuter.

Blåbärspajen är god ljummen med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: