Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Koreansk klassiker

Bibimbap med kyckling

0/5 (1)


Ingredienser

ca 4 portioner

3-4 port jasminris
½ dl risvinäger
1 msk rapsolja
1 tsk strösocker

Chilipicklad gurka
1 gurka
3/4 dl 12% ättikssprit
2 msk socker
1 tsk salt
2 tsk Kockens chilipulver

Marinerad spenat
65 g färsk spenat
3 salladslök
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja

4 kycklingfiléer
Kockens vitlökspeppar
salt och peppar
Kockens paprikapulver
smör eller olja till stekning

böngroddar
1 burk kimchi
Kockens sesamfrön
4 ägg

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinäger, olja och socker och häll över det varma, färdigkokta riset.
  2. Hyvla gurkan tunt med osthyvel. Blanda samman ättikssprit, socker, salt och chilipulver. Rör tills sockret har löst sig. Lägg i gurkskivorna och täck med plast.
  3. Fräs spenat och skivad salladslök lätt och häll av överflödig vätska. Tillsätt sesamolja och japansk soja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i panna. Krydda och låt eftersteka på svag värme tills filéerna har en innertemperatur på 72 °C.
  5. Bottna med ris i skålar och fördela chilipicklad gurka, marinerad spenat, skivad kyckling böngroddar och kimchi i högar över.
  6. Stek äggen försiktigt på en sida, gulan ska vara lös, och lägg på toppen

Bibimbap är en koreansk klassiker! Bibim betyder ungefär ”att röra ihop” och ”bap” är ris.

Liknande recept: