Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

BBQ Chicken & Chips

Ingredienser

4 port.

1 kg kycklingvingar

1 msk Kockens Mexican Spice Mix

1 tsk Kockens paprikapulver

2 tsk salt

1 kg potatis

salt och peppar

olja till stekning

Dippa

ca 1 dl majonnäs

1-2 tsk Kockens curry

1-2 nypor socker

Instruktioner

1. Lägg kycklingvingarna i en stor plastpåse. Blanda kryddorna och strö över kycklingen i påsen. Få lite luft i påsen, snurra ihop och skaka väl.

2. Lägg kycklingvingarna glest på en bakpappersklädd plåt. Grilla dem i 225 °C i 25-30 minuter. Strö eventuellt över extra Mexican Spice Mix under stekningen.

3. Skrubba potatisen, klyfta och lägg på en plåt. Ringla över olja och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt och nymald svartpeppar. Stek dem i ugn i 225 °C, 25-30 minuter, tills de fått fin färg och är knapriga.

4. Blanda samman ingredienserna till dippen. Servera kyckling och potatis med dippa och en sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?