Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Barnens special med falukorv

Ingredienser

4 port.

1 strimlad purjolök

ca 1 kg potatis t ex King Edvard

smör till stekning

350 g falukorv

ca 3 dl gräddmjölk 50/50 (blanda grädde och mjölk)

2-3 msk sötstark senap

salt och Kockens vitpeppar malen

1 ½ tsk Kockens pizzakrydda

ca ½ tsk Kockens chilipulver

ca 75 g riven ost

1 knippe hackad persilja

Instruktioner

1. Skala potatisen och skär i tunna skivor eller strimlor. Fräs potatis och lök i en stor gryta med smör. Krydda med salt och peppar.

2. Häll över gräddmjölken, tillsätt senap och kryddor. Låt alltsammans puttra ihop i 15-20 minuter på svag värme tills potatisen mjuknat. Rör om då och då.

3. Skiva korven och skär i kvartar. Varva potatis, riven ost och korv i en ugnssäker form. Spara korv som läggs på i en sträng på mitten.

4. Gratinera i 225 °C i 20-25 minuter eller tills potatisen är klar. Prova med sticka. Strö över persilja och servera tillsammans med en sallad.

Fördelen med detta recept är att man kan förbereda redan kvällen innan och sedan gratinera vid serveringstillfället.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?