Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

När barnen får välja

Barnens special med falukorv


Ingredienser

4 port.

1 strimlad purjolök

ca 1 kg potatis t ex King Edvard

smör till stekning

350 g falukorv

ca 3 dl gräddmjölk 50/50 (blanda grädde och mjölk)

2-3 msk sötstark senap

salt och Kockens vitpeppar malen

1 ½ tsk Kockens pizzakrydda

ca ½ tsk Kockens chilipulver

ca 75 g riven ost

1 knippe hackad persilja

Tillagning

1. Skala potatisen och skär i tunna skivor eller strimlor. Fräs potatis och lök i en stor gryta med smör. Krydda med salt och peppar.

2. Häll över gräddmjölken, tillsätt senap och kryddor. Låt alltsammans puttra ihop i 15-20 minuter på svag värme tills potatisen mjuknat. Rör om då och då.

3. Skiva korven och skär i kvartar. Varva potatis, riven ost och korv i en ugnssäker form. Spara korv som läggs på i en sträng på mitten.

4. Gratinera i 225 °C i 20-25 minuter eller tills potatisen är klar. Prova med sticka. Strö över persilja och servera tillsammans med en sallad.

Fördelen med detta recept är att man kan förbereda redan kvällen innan och sedan gratinera vid serveringstillfället.

Liknande recept: