Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Bärmuffins med havrecrunch

5/5 (1)


Ingredienser

ca 15 stycken

75 g smält smör

3 ägg

2 dl socker

1 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk Kockens kardemummakärnor (stötta)

ca 3 dl hallon och blåbär

Havrecrunch

½ dl vetemjöl

1 tsk Kockens kanel malen

1 dl havregryn

50 g kallt smör

½ dl socker

Garnering

pärlsocker

Tillagning

  1. Nyp ihop ingredienserna till havrecrunchen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölken i smöret och rör ner.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Sikta ner blandningen i smeten under omrörning. Fördela smeten i stadiga formar eller formar i en muffinsplåt.
  4. Tryck ner några bär i varje, fördela snabbt över havrecrunch-smulorna och strö över lite pärlsocker. Grädda i 225 ˚C i 12-14 minuter, tills de har fått fin färg.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan