Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med Sju Kryddor

Vegetarisk Bamye – Okra


Ingredienser

4 port.

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

500 g okra

1 tsk Kockens sju kryddor

1 tsk Kockens koriander malen

3 dl vatten eller buljong

1 dl tomatpuré

salt

Kockens svartpeppar malen

Till servering

Ris och grönsallad om rätten serveras som huvudrätt.

Tillagning

Skiva löken och stek i olja tillsammans med hela vitlöksklyftor tills de har fått gyllenbrun färg. Fräs okran i lökfräset, tillsätt kryddor och vatten/buljong. Rör ner tomatpuré och låt puttra i ca 10 minuter på svag värme. Bamye kan användas som en röra på meze bordet eller som en egen huvudrätt tillsammans med ris och en grönsallad.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: