Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med supergoda tillbehör

Bakad citronlax på grillen

0/5 (2)


Ingredienser

4 port.

Lax

800 g laxfilé

1 msk Kockens citronpeppar

2 st citroner, tunna skivor

4 st dillkvistar

50 g smör

2 st citroner, halverade

 Dillprimörer

400 g färskpotatis

100 g rädisor

20 g rädisblast, plockad och sköljd

100 g salladslök, finskuren

20 g dill, finskuren

50 g babyspenat, sköljd och torkad

50 g forellrom

Dijondressing

3 msk dijonsenap

2 msk vatten

Tillagning

Lax

Dela laxen i fyra bitar och riv fyra folieark. Lägg den skivade citronen och dill i botten och toppa med laxen. Salta och krydda med citronpeppar. Lägg en klick smör på toppen och vik ihop till ett paket. Gör likadant med alla fyra fiskbitarna så du har fyra paket. Placera på grillen och lägg på locket. Det tar ca 15 minuter. Eller baka i ugn på 200 °C i 15 minuter.

Dillprimörer

Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknar. Koka upp rädisorna hastigt och halvera dem. Blanda med övriga ingredienser och vänd upp allting med dijondressingen.

 Dijondressing

Lägg dijonsenapen i en liten skål. Tillsätt vattnet lite i taget och vispa sedan så det blandar sig.

Servera foliepaketen hela direkt på tallriken och låt gästerna själva vika upp dem. Servera med primörsalladen och citronhalvor.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan